Etsin Googlesta nimelläni tietoja. Kuvahaku tarjosi työpaikan ottamaa kasvokuvaa, jota käytetään työpaikkani kotisivuilla. Hakemalla Googlesta verkkosivuja, tarjosi se minulle Facebook ja Instagram sivujani, mutta kolmantena se tarjosi yhteystietojani työpaikkani kotisivuilta. Kaikki tiedot olivat oikeita sekä niinkuin piti. Työpaikkani sivuilla tosin oli pieniä virheitä, sillä organisaation päivittymiset vievät välillä hieman enemmän aikaa. 

Tähän näkyvyyteen kuitenkin voi vaikuttaa miettimällä aina, ennen kuin internetissä jotakin julkaisee, mihin se lopulta päätyy. Kun jaat elämästi jotakin internettiin, on se sielä pysyvästi, aina. Vaikka saisit yhden kuvan sinusta poistettua aina jostain putkahtaa sama kuva uudelleen. Tätä on syytä miettiä myös silloin, kun muokkaat kuvaasi ennen julkaisua. Jos kaikki kuvasi ovat muokattuja, niin sinua ei löydetä jos katoat, sillä kenelläkään ei ole silloin kuvaa oikeasta sinusta. Tämä myös muuttaa digitaalista identiteettiäsi väärään suuntaan, eli eroon oikeasta identiteetistäsi. 

Kun sanoin, että ladatut kuvat pysyvät netissä aina, on siinäkin jonkin sortin poikkeuksia. Erittäin tärkeässä asemassa olevat ihmiset ilmeisesti pystyvät vaatimaan Googlen hävittämään kuvat tarvittaessa hakutuloksista. Esimerkiksi Sauli Niinistöllä saattaa pelimerkit tällaiseen riittää. Saulinkin on kuitenkin aina mietittävä, mitä tietoja itsestään julkaisee esimerkiksi Facebook-sivuillaan. Tällaiselta henkilöltä onkin ymmärrettävää, ettei hän jaa henkilötietojaan käytännössä lainkaan.